9 iPhone-functies die je nog niet wist van je Apple oordopjes

Iedere iPhone-gebruiker kent ze wel: de bekende witte oordopjes van Apple. Deze oordopjes met twee volumeknoppen en een microfoontje worden standaard bij elke iPhone meegeleverd.

Maar met deze knoppen kun je meer dan je in eerste instantie had gedacht! De oordopjes zijn in staat om een aantal handige functies te bedienen.

1. Afspelen/pauzeren
We beginnen met een functie die je waarschijnlijk zelf al ontdekt had: met één simpele druk op de middelste knop kun je een nummer afspelen of pauzeren.

pauze

2. Volgende nummer afspelen
Om het volgende nummer uit je muzieklijst af te spelen druk je twee keer op het middelste knopje.

volgendenummer

3. Vorige nummer afspelen
Om het vorige nummer af te spelen druk je drie keer op de middelste knop.

vorigenummer

4. Telefoon opnemen en ophangen
Wanneer je gebeld wordt, kun je door één keer op de middelste knop te drukken opnemen. Door in het gesprek nogmaals op deze knop te drukken, hang je op.

opnemen

5. Telefoontje negeren
Even geen zin om op te telefoneren? Door het middelste knopje ingedrukt te houden negeer je een oproep.

negeren

6. Een nummer doorspoelen
Herkende je tot nu toe de functies nog? Dan zijn we benieuwd of je de volgende ook kent. Door twee keer achter elkaar op het middelste knopje te drukken, waarbij je de tweede keer het knopje ingedrukt houdt, kun je een nummer doorspoelen.

verderspoelen

7. Een nummer terugspoelen
Mocht je het nummer willen terugspoelen, dan kun je drie keer achter elkaar op het middelste knopje drukken, waarbij je de derde keer de knop ingedrukt houdt.

terugspoelen

8. Siri activeren
Ook Siri kun je gebruiken terwijl je je Earpods in hebt. Door de middelste knop ingedrukt te houden activeer je Siri. Je kunt vervolgens in gesprek met haar gaan aan de hand van de microfoon.

siri

9. Foto’s maken
Wanneer je de camera-app op je iPhone opstart om een foto te maken, kun je ook met je oordopjes de foto maken. Druk eenmaal op de volume omhoog (+)-knop en je foto wordt gemaakt.

foto

Kende jij al deze functies al? Deel dit dan met je vrienden, zodat ook zij straks hun iPhone makkelijker kunnen gebruiken!