Haar ouders schaamden zich voor haar, maar toen deed ze dit… Waarom? Dit moet GEDEELD worden!

Stel je eens voor… Je bent een jaar of 25 en hebt een ontzettend leuk leven. Je bent afgestudeerd, hebt een leuke baan, je bent gezond en hebt leuke vrienden om je heen. Kortom, je leidt een gelukkig leven. Maar ondanks alles zijn je ouders niet trots op je. Sterker nog, ze schamen zich voor je. De reden? Je bent bijna 27 jaar en nóg steeds niet getrouwd.

Hier in het Westen kunnen wij het ons nauwelijks voorstellen, maar voor Chinese vrouwen is dit nog steeds aan de orde van de dag. In China heerst er namelijk een grote sociale druk om voor je 27e te trouwen. Doe je dit niet, dan ben je een schande voor je familie en zullen je ouders alles behalve trots op je zijn. Ze noemen je een “Sheng Nu”, een denigrerend term die vrij vertaald “kliekjes vrouw” betekent. Je bent een overgebleven restje.

chinese vrouwen verplicht trouwen

Een groot aantal vrouwen bezwijkt onder de immense druk en trouwt ‘verplicht’ met een vreemde man. De Chinese traditie gaat zelfs zo ver dat er letterlijke huwelijksmarkten bestaan waar ouders hun zonen en dochters aanbieden. Als een soort van vleeskeuring worden de profielen van hun kinderen beoordeeld en sluiten ouders huwelijksdeals met elkaar. Het heeft bijna iets weg van mensenhandel…

Maar gelukkig zijn er vrouwen die tegen de social druk van de traditie ingaan. Deze sterke vrouwen komen op voor hun recht op een vrij en gelukkig leven, waarin ze zelf willen bepalen met wie ze trouwen. Ook al betekent dit dat ze hun ouders en sociale omgeving teleur moeten stellen.

De vrouwen strijden voor een liefdevol leven, want geen enkele vrouw zou de liefde op moeten geven en verplicht moeten trouwen met een man waar ze niet van houden. Bekijk de emotionele en heftige video van deze dappere vrouwen hieronder en DEEL daarna deze video met je vrienden en familie op Facebook, want elke vrouw heeft recht op een gelukkig leven!