Deze hond werd bij het grofvuil gedumpt, maar een wonder redde hem van de dood

Dit is Patrick, een hond die bij het grofvuil werd gedumpt, maar het dankzij een wonder overleefde. Zijn verhaal is een inspiratie voor veel mensen, want dankzij de inzet van een hoop dierenliefhebbers leeft hij nu een gelukkig leven.

Patrick is een pitbull mix en heeft een ongelooflijk zwaar leven gehad. Zijn oude eigenaren hadden hem maandenlang uitgehongerd, voordat ze het ondenkbare deden. Patrick werd namelijk in een vuilniszak gedaan en in een vuilniskoker van 19 verdiepingen naar beneden gegooid.

De foto hieronder laat zien hoe Patrick eruit zag toen hij drie jaar geleden gevonden werd.

uCGCwnA

Als je dit zo ziet is het een wonder dat Patrick het overleefd heeft. Ik kan eigenlijk niet geloven dat iemand zoiets kan doen…

Nadat Patrick van 19 verdieping hoog door een vuilnis stortkoker naar beneden was gevallen kwam hij in de vuilniscontainer terecht. Vlak voordat de container werd samengeperst zag een oplettende onderhoudsmedewerker van het pand iets bewegen.

Hij pakte de vuilniszak, maakte hem open en vond daar de nauwelijks levende Patrick. De medewerker nam contact op met de dierenbescherming, maar het zag er niet al te best uit voor Patrick.

iXF5Uxv

De dierenarts kon nauwelijks geloven dat het arme beest nog leefde. Omdat Patrick zo ontzettend vocht voor zijn leven zorgden de dierenartsen ervoor dat hij sowieso de nacht zou halen.

Toen hij de volgende morgen, op 17 maart, nog in leven was besloten ze de hond Patrick te noemen. Het was meer dan geluk dat deze hond nog leefde.

RJpRg73

Patrick begon langzaam maar zeker vooruitgang te boeken…

SKwmYkZ

Met elke dag die voorbij ging werd hij steeds gezonder en sterker…

dtOkAl0

Het verhaal van Patrick ging al snel rond op internet. Mensen waren geschokt en walgde van het feit dat iemand zijn hond zo kon verwaarlozen. Steeds meer mensen betuigden hun steun en al snel werd er ruim $30.000 in slechts drie dagen gedoneerd.

fBRxqbJ

Dankzij alle liefde en financiële steun vanuit de gemeenschap waren de kosten voor de dierenarts en medicijnen gedekt. Zijn herstel ging erg voorspoedig.

D8ulsa0

Je ziet in zijn ogen wat hij allemaal heeft mee moeten maken…

QHxEnI4

Dit ziet er al stukken gezonder uit!

B3uaUut

Het oude baasje van Patrick werd gevonden en aangeklaagd voor dierenmishandeling. Na een langdurig en slepend proces bekende de vrouw schuld en werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden en boete van slechts $2.000,-.

iOmvejp

Eigenlijk is die straf veel te laag. Wat mij betreft mogen ze die vrouw voor een lange tijd opsluiten.

UvEVUnF

Maar ondertussen maakte Patrick het ontzettend goed. Zijn herstel ging fantastisch en Patrick is nu een gezonde, sterke en gelukkige hond!

RdzRt9u

De voorzitter van de dierenbescherming in New Jersey heeft Patrick recentelijk geïntroduceerd als mascotte.

e8PY70H

Het wonderbaarlijke verhaal van Patrick is een inspiratie voor veel mensen. Om op het randje van de dood te zijn, maar zijn leven ineens 180 graden te zien draaien is een wonder. Patrick is nu hartstikke gezond en blij dat hij leeft!