Dit is waar dat vreemde stukje bovenaan je eetstokjes voor bedoeld is!

Iedereen die wel eens bij de Chinees gaat eten heeft de traditionele Oosterse eetstokjes wel eens in zijn handen gehad. Ook als je bij een Japans restaurant sushi gaat eten krijg je van hun deze wegwerp eetstokjes. Aan die wegwerp eetstokjes zit vaak zo’n gek dingetje aan het einde, maar waar is dat nou voor bedoeld? Dit is het antwoord!

Je zou denken dat het rare frutseltje aan de bovenkant er zit om de stokjes bij elkaar te houden. En hoewel dat waar is, heeft het eigenlijk een heel andere functie.

Normaal gesproken haal je de stokjes van elkaar af en blijft dat gekke dingetje op de eetstokjes zitten. Maar dat is dus helemaal niet de juiste manier om de stokjes van elkaar af te halen. Er namelijk een ander trucje!

Bamboe eetstokjes

Het werkt zo: in plaats van de stokjes simpelweg uit elkaar te halen kan je dat gekke dingetje aan het einde er gewoon helemaal afbreken. Op die manier komen de stokjes ook van elkaar, maar blijft het frutseltje aan het einde heel.

Op de foto hieronder zie je hoe het werkt.

Zo gebruik je de eetstokjes

Het is namelijk juist de bedoeling dat het stukje aan het eind heel blijft als je het afbreekt. Dat deel van de eetstokjes heeft juist een extra functie… je kan er namelijk de puntjes van je eetstokjes op laten rusten. Zo voorkom je dat je tafel vies wordt en blijven je stokjes schoon!

Handig hé! En dan te bedenken dat je je hele leven die eetstokjes op de verkeerde manier gebruikt hebt. Waarom heeft niemand dit ons eerder verteld?

Vond je dit deze tip nou handig, deel dit dan met je vrienden! Dan kan je de volgende keer dat jullie Chinees of Japans eten meteen laten zien hoe het wél moet!