Zo bak je in een handomdraai een HEERLIJK vers pizzabrood!

Ben jij ook zo gek op pizza? Dan zou je dit recept eens moeten proberen! Dit verse pizzabrood staat in een handomdraai op tafel. Makkelijk, lekker en niet eens zo ongezond.

Ingrediënten:
Bladerdeeg of pizzadeeg
Tomaten
Tomatensaus
Geraspte kaas
Salami
Mozzarella
Italiaanse kruiden
Ei

Overige benodigheden:
Oven
Bakkerskwast
Snijplank
Broodmes

Rol het deeg uit tot een groot vierkant. De middelste verticale strook beleg je met tomatensaus, geraspte kaas, plakjes tomaat, salami en mozzarella. Van de buitenste stroken snijd je de hoeken af (zie video). De rest van de stroken snijd je schuin in, zodat er strookjes van 1-2 cm breed ontstaan.

Vouw het bovenste vierkantje naar binnen. Vouw dan alle strookjes om en om naar binnen, zodat een soort vlechtwerk ontstaat. Smeer het pizzabrood in met een beetje eigeel en strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen. Bak het pizzabrood ongeveer 20 minuten op 180 graden (hetelucht). Eet smakelijk!

Tip: Vergeet dit overheerlijke pizzarecept niet met je vrienden te DELEN!